OpenKM

/OpenKM
OpenKM 2014-08-05T14:25:17+03:00

OpenKM on avoimeen lähdekoodiin perustuva asiakirjojen hallintajärjestelmä.

Ohjelmisto on tarkoitettu kaikenkokoisille organisaatioille. OpenKM käyttää J2EE(java) ja ”JBoss application server” -tekniikkaa, jonka ansiosta palvelin on täysin riippumaton käytettävästä käyttöjärjestelmästä.

Verkkoon liitetyissä tietokoneissa ei tarvita asennustöitä, koska koko järjestelmä on täysin Internetpohjainen. Järjestelmässä voidaan tallentaa tietoa tiedostojärjestelmään tai vaihtoehtoisesti voidaan käyttää tietokantarakennetta.

  • Versionkäsittely toimii niin, että kun työn alla ollut asiakirja suljetaan, se sulkeutuu kaikkien muiden yrityksiltä muuttaa sen sisältöä. Kun asiakirja on työstetty valmiiksi, se tallennetaan lopulliseksi asiakirjaksi  ja uusi versio on luotu. On siis helppoa löytää asiakirjan edelliset versiot
  • Hakutoiminnot indeksoivat automaattisesti asiakirjojen sisällön ja mahdollistavat haun asiakirjojen sisällön perusteella. Hakuja voidaan tehdä avainsanojen, synonyymien, muutospäivämäärien, asiakirjan tuottajan ja asiakirjan tyypin mukaan.
  • Hallinnointitoiminnot sisältävät käyttäjäoikeuksien lisäksi hyvin yksityiskohtaisen käyttäjälokin ja mahdollisuuden nähdä ketkä käyttäjät ovat sisään kirjautuneina.